Domov Uprava in organi Podžupanja

Podžupanja

Monika Ravnik je bila rojena 17. septembra 1962, po izobrazbi je univerzitetna diplomirana inženirka živinoreje.

Resda ni rojena Bohinjka, vendar že več kot 30 let živi in ustvarja v Bohinju. Kot o sebi pravi sama, je najprej žena, mati, babica, nato kmetica in sirarka. Ko si je po diplomi v Bohinju z možem Brankom ustvarila družino (4 otroci), jo je osvojila lepota kraja – celega Bohinja, njegova bogata kulturna dediščina od bohinjske 'turšce', sira in etnološkega bogastva.

Poklicna pot jo je več kot 20 let vodila med bohinjskimi kmetijami, kjer je svetovala na področju mlečne živinoreje in sirarstva. Ob pomoči Bohinjcev je izdelala specifikacijo za geografsko zaščito porekla mohanta – posebneža med siri tako v Sloveniji kot Evropi. Več kot 10 let je bila predsednica Društva kmečkih žena in deklet v Bohinju, ki skrbi za medgeneracijsko sodelovanje in prenaša znanje naših prednikov na nove rodove.

V 8 letih predsednikovanja Združenju kmečkih sirarjev Slovenije se je spoznala z zakonskimi podlagami tako na področju kmetijstva, predelave živil kot tudi dopolnilnih dejavnosti na kmetiji. Za kmečke sirarje je s svojim delovanjem v sektorskem odboru za mleko uspela s posebnim znakom Izbrana kakovost Slovenije – kmečki, ki potrošniku omogoča prepoznavanje kmečkih mlečnih izdelkov. Od prvih začetkov znamke Bohinjsko / From Bohinj s svojim delom prispeva k prepoznavnosti in povezovanju med ponudniki in potrošniki, pa naj bodo to turisti ali domačini. Znanja s področja kmetijstva, dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, zakonodaje v kmetijstvu in predelavi živil ji pomagajo pri povezovanju turizma in kmetijstva in s tem k bogatejši ponudbi našega Bohinja.

V mandatu 2018-2022 je bila na Listi Franca Kramarja – listi za Bohinj izvoljena za svetnico v Občinskem svetu Občine Bohinj, nakar je sprejela tudi funkcijo podžupanje.

V času svojega podžupanovanja se bo posvetila predvsem temam, ki so ji tudi po stroki in izkušnjah domače, področju kmetijstva. Predvsem se bo zavzemala za razvoj kmetijstva v Bohinju in povezovanja le tega s turizmom. Verjame, da bo razvoj mogoč le ob sodelovanju, za sodelovanje kmetijstva in turizma pa so v Bohinju idealne možnosti, odlični pogoji in ogromno prostora za razvoj. S svojimi izkušnjami, znanjem in voljo bo sodelovala in pomagala tudi pri drugih projektih Občine Bohinj.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?