Domov Komunala Odpadne vode Komunala - odpadne vode - cenik

Komunala - odpadne vode - cenik

Uskladitev cen storitev, obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, z Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (Uradni list RS, št. 87/12 in 109/12)

 V letu 2016, je Občina Bohinj sprejela Elaborat o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ki je bil pripravljen na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (Uradni list RS, št. 87/12 in 109/12).

 Ta uredba določa metodologijo za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja za navedene javne službe:

  • oskrbo s pitno vodo,
  • odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode,
  • zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov,
  • obdelavo določenih vrst komunalnih odpadkov in
  • odlaganje ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov.

 V skladu s 3. členom Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, občina lahko prizna subvencijo v izračunu cen storitev javnih služb za uporabnike, ki so gospodinjstva ali izvajalci nepridobitnih dejavnosti. Občinski svet Občine Bohinj, je sprejel Sklep o sprejemu subvencije omrežnine, oziroma cene javne infrastrukture za gospodinjstva in izvajalce nepridobitnih dejavnosti, s katerim je navedenim uporabnikom priznana 100 % subvencija v delu, ki predstavlja uporabo gospodarske javne infrastrukture.

 Cene storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode ter ravnanja z odpadki na območju Občine Bohinj so sestavljene iz:

  • cene omrežnine, oziroma uporabe javne infrastrukture, ki se zaračunava glede na dimenzijo vodomera, oziroma na kilogram zbranih odpadkov in
  • cene storitve javne službe, ki se zaračunava na kubični meter dobavljene vode, oziroma na kilogram odpadkov.

 V minulih dneh, ste uporabniki, na dom prejeli položnice z obračunanimi storitvami, v skladu s sprejetimi cenami, na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja.

Položnicam so bila priložena obvestila, glede zaračunavanja storitev po uskladitvi cen, ter obvestilo glede praznjenja greznic. Cenik storitev in sodilo za obračun odpadkov v gospodinjstvih, je objavljen na spletni strani Občine Bohinj.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?